Selecteer een pagina

Het vak van trainingsacteur leerde ik in 1999 op de academie voor Drama. Sinds mijn afstuderen daar werk ik als acteur in trainingen voor veel verschillende opdrachtgevers.

Als trainingsacteur vind ik het belangrijk om niet alleen een geloofwaardige, heldere rol neer te zetten. Voor mij zijn de samenwerking met de trainer en de kwaliteit van mijn feedback nog veel belangrijker. Een goede acteur is niet perse een goede trainingsacteur.

Na de oefening geef ik zuivere feedback op het effect van het gedrag van de trainee. Geen verhandeling over wat de ander toen en toen zei en deed, maar een heldere analyse van waar de ander ‘spot on’ raak zat, en waarom, én een concrete aanwijzing van wat ik (het personage dat ik speelde) nodig had om mijn gedrag te veranderen.

Liever een korte oefening 3 x opnieuw, dan 1 gesprek volledig uitspelen en alleen feedback achteraf. Oefenen en succesvol zijn, dat is de kracht van een goed rollenspel.

 


 

Trainers zeggen over mij:

‘Enthousiast en betrokken’

‘Kernachtig en to the point’

‘Zeer scherp in feedback, weet de vinger op de zere plek te leggen op zo’n manier dat de deelnemer het kan horen én er iets mee kan.’

‘Humor’

‘Creëert een veilige omgeving en trekt deelnemers al snel in de situatie’

‘Zet een hele duidelijke rol neer’

‘Zelfs al hebben we nog nooit samengewerkt loopt het al heel snel soepel.’